Dagsprogram 22-29. april 2017

Dag 1 Ankomst Marrakech. Transport til sentrum og vår Riad (hotell) som ligger sentralt til i medinaen (gamlebyen) i Marrakech. Det blir tid til å gjøre oss litt kjent i gamlebyen før vi inntar en deilig marokkansk middag på en terrasserestaurant.

Dag 2 Marrakech – Telouate – Gå-etappe ca 1 time. Etter god frokost på hotellet starter vår ”ekspedisjon”. Vi kjører over det kjente Tizen Tischka passet (2260 moh) til Telouate. Turen går gjennom marokkanske landsbyer og landskap og etter hvert får vi vårt første inntrykk av Høy Atlasfjellene. Vi bruker dagen og gjør noen stopp underveis, også for lunsj og et besøk i den kjente borgen Kashbah Telouate. Vi får en kort gåtur til vårt overnattingssted på 1900 m hvor te og senere middag venter oss.

Dag 3 Tambda Lake – Dagsetappe ca 5 timer. Dagens vandring tar oss opp til 2600 m.o.h. og den lille innsjøen Tambda. Vi passerer gjennom berberlandsbyer med frodige dalfører med mandeltrær og tradisjonelt terrassejordbruk før vi kommer høyere opp via et pass. Vi serveres te av viltvoksende urter, og det blir lunsj underveis på 2300 m. I dag overnatter vi i telt omringet av fjell på over 3000 meter og med utsikt til innsjøen. For friskuser kan et bad i innsjøen anbefales før middag!

Dag 4 Tagourt – Dagsetappe ca 8 timer. Vi fortsetter langs innsjøen og opp gjennom et elveleie før vi kommer opp i fjellpasset Tizi n’Tamda (2700 m.o.h) med storslått utsikt til Anti Atlas-fjellene og store deler av Sør-Marokko hvor Sahara-ørkenen begynner. Overveldende inntrykk når muldyrtråkkene fører oss ”midt inn” de vakre Høy-Atlasfjellene! Lunsj etter siste oppstigning. Siste del av etappen, på vei ned til teltplassen på 2018 meter, er det mer skogkledt terreng. En flott og variert dag som avsluttes med middag og overnatting i telt. På teltplassen blir vi ganske sikkert besøkt av barn og unge fra den nærliggende landsbyen.

Dag 5 Ait Ali n’ittou – Dagsetappe ca 6 timer. Vi passerer landsbyen hvor vi besøker landsbyskolen. Deretter får vi en god oppstigning som tar oss gjennom setre hvor berberne flytter opp med buskapen for sommeren. Vi skal gjennom et fjellpass på 2400 m og spiser lunsj under skyggefulle valnøtt-trær ved elven. Turen går gjennom frodig jordbrukslandskap, og vi møter de lokale som jobber på jordene og transporterer i stor bør på ryggen eller på muldyret. Vi gjør et stopp i en vakker berberlandsby før vi følger veien og elveleiet til Ait Ali n’ittou hvor vi overnatter i herberge. Herlig med dusj og senere middag på herberget.

Dag 6 Tizi-n-Wawat Dagsetappe ca 7 timer. Dagens etappe følger innover elveleiet før vi tar opp gjennom små berberlandsbyer hvor dagliglivet går sin gang. Lunsj under skyggefulle trær før vi følger muldyrtråkkene videre gjennom landsbyer, deretter en god oppstigning gjennom et pass på 2500 m. Leirplassen ligger på et vakkert ”platå” på ca 2200 moh. Deilig middag, overnatting i telt.

Dag 7 Tizi-n- Wawat – Marrakech, Gå-etappe ca 1 time. Vi avslutter uken med kort morgentur før vi blir hentet og kjører tilbake til Marrakech. Vi gjør et stopp for lunsj underveis og er fremme i Marrakech på ettermiddagen. Innkvartering i vår sentralt beliggende Riad. Etter disse dagene i fjellet gjør det godt med arabisk bad og massasje på Hammam (valgfritt), før vi møtes til avslutningsmiddag på den travle plassen Jemaa el Fnaa.

Dag 8 Marrakech. Etter god frokost har vi formiddagen fri til shopping, sightseeing og lunsj i spennende Marrakech. Reiseleder tar de som ønsker på en liten morgenvandring i byen og soukene (basarene). De som ønsker kan være med på kokkekurs i marokkansk mat som også inkluderer lunsj (forbehold om ledig plass/ikke inkl). Tidlig ettermiddag reiser vi til flyplassen for retur til Norge.

Pris og hva den inkluderer

Ingen kommentarer.

Leave a Reply