Dagsprogram fottur Madeira

DAG 1 Avreise Gardermoen.
Ved ankomst Funchal Lufthavn blir gruppen møtt av vår representant og vår lokale fjellfører og guide på Madeira. Transport til Porto Moniz (ca. 1 t). Installering på vårt hotell for de neste to nettene. Orientering om turen underveis til hotellet og ved ankomst hotellet. Middag på restaurant nær hotellet.

DAG 2 Levada dos Moinhos – Porto Moniz 
Guiden møter gruppen kl. 09:00, lunsjpakker deles ut og gruppen er klar for en kort transport til Santa/Ribeira Grande, turens startpunkt. Madeira har 1400 km med vanningskanaler og på ukens første vandring, følger vi Levada dos Moinhos. Å gå langs levadaer er nesten litt “trolsk” slik den grønne skogen fremstår. Vi passerer en gammel vannmølle (moinhos), som har gitt navnet til levadaen. Fra utsiktspunktet Pombais, ser vi Achadas da Cruz, Porto Moniz og Atlanterhavet. Herfra følger vi vandringsveien ned til hotellet. Porto Moniz har et deilig havbad nær hotellet, i kort gåavstand fra hotellet som egner seg for en dukkert etter tur eller som morgenbad! Middag på nærliggende restaurant. Gangtid uten pause: +/- 5 t. Turlengde: ca. 15 km.

DAG 3 Lagao do Vento, Risco, Rabacal 
Utsjekk og bagasjen gjøres klar til transport. Utdeling av lunsjpakker før avreise. Transport til Pico Gordo (ca. 1300 moh) som ligger på veien fra Porto Moniz til Paúl da Serra, like før den gamle veien tar av sydover til Calheta. Kort nedstigning langs en gammel vandringsvei til en delvis gjengrodd levada som vi følger østover mot Casa Rabacal og inn i dalføret hvor vi vandrer langs flere levadaer og gjennom områder med den opprinnelige vegetasjonen. Vi vil også se flere små fosser og vannfall på vår vandring i dag. Har du med deg badetøyet, kan du ta en rask dukkert i en av disse! Levadaen følger gjennom en kort tunnel til sydsiden. Transport over høysletten Paúl da Serra. Innsjekk og overnatting på vårt fjellhotell (850 m), for to netter. Nå fortjener du å benke deg foran peisen med et godt glass Madeira-vin! Hotellet selger flotte postkort, frimerker og kart. Buffetmiddag på hotellet. Gangtid uten pause: +/- 6 t. Turlengde ca. 15 km.

DAG 4 Bica da Cana
Snacks utdeles før turstart, som i dag er direkte fra hotellet og opp til Levada de Serra. Herfra følges levadaen gjennom områder med en rekke av Madeiras opprinnelige trær og planter med utsikt over São Vicentedalen. Levadaen følger gjennom et par tunneler (700 og 1200 m lange, så husk lommelykt) til Casa Caramujo. Det er noen partier med gode opp- og nedstigninger i dag. Vi følger videre til Bica da Cana hvor en herlig BBQ og god portugisisk rødvin venter oss! Utsikt over høysletten Paúl da Serra og fjellene i øst. Etter lunsj får du to valg: Du kan velge å fortsette på Levada da Serra (1500 moh) og videre langs levadaen via Pinaculo til bilveien (1350 moh) og derfra til hotellet. Eller bli transportert direkte til hotellet. Middag på hotellet (buffet). Gangtid uten pause:+/-5,5/7. Turlengde: ca 15,5/18,5 km.

DAG 5 Caminho Real / Boca da Corrida
Bagasjen gjøres klar til transport. Utdeling av lunsjpakker og en liten transport fra hotellet opp til hvor den gamle Kongeveien – Caminho Real – starter. Vi går opp til Pico Pocinha og foten av Pico Grande (1257 moh, ca 3,5 t) hvor vi inntar en snack før oppstigningen til toppen av Pico Grande (1650 m). Om du vil vente ved foten av Pico Grande eller bli med til topps, det bestemmer du! Lunsj, før vi følger ned til Boca do Cerros og Passo de Ares til Boca da Corrida (1230 moh) hvor vi blir hentet. En fantastisk dag med gode opp- og nedstigninger, som, hvis været tillater, byr på flott utsikt til fjellene og dalene rundt. Transport til vårt hotell i Funchal. Hotellet har et deilig basseng og solterrasse, og for den som kan tenke seg en god massasje for ømme muskler, har hotellet SPA-avdeling! Gangtid uten pause: +/- 6,5 t. Turlengde ca 13,5 km.

DAG 6 Dagen til egen disposisjon i Funchal Funchal er Madeiras hovedstad på sørkysten av Madeira, beliggende ved en nydelig havn ved Atlanterhavet og omringet av grønne fjell og dype daler. Nydelige parker overalt! Byen er hovedsetet for handel, turisme og kultur. I dag kan du nyte dagen til «gjør hva du vil!» Fra hotellet kan du enten busse eller spasere inn til sentrum av byen. Dagen kan benyttes til handling, sightseeing, her er mange spennende museer fra kunst til vin og broderi, båtturer, ta deg en tur ned i båthavnen, besøke Monte Palace, Botanisk Hage, Orkidéhagen og /eller slappe av ved et av havbadene. Vi anbefaler også en dagstur til naboøya Porto Santo med sin syv km lange og gylne sandstrand. Båtturen tar vel 2 timer og går morgen og kveld. Lunsj ikke inkludert i dag, men felles middag på kvelden.

DAG7 Pico Ruivo (1862 moh) Etter en deilig dag i Funchal, er vi klare for fjelltur! Utdeling av lunsjpakker før turstart. Transport opp til Pico do Arieiro (1818 moh), et av Madeiras høyeste fjell fra hvor vi har fantastisk utsikt over et flott landskap! Herfra følger vi opp og ned langs en luftig vandringsvei som slynger seg mellom og over flere av Madeiras topper fram til den høyeste; Pico Ruivo (1862 moh). Dagens tur er en skikkelig fjelltur i store høyder og med storslått utsikt! Vi kan derfor få behov for varmt tøy i dag. Vi avslutter ved Acahada Teixeira hvor bussen vår venter. Transport til hotellet i Funchal hvor en dukkert i bassenget føles helt riktig J Hyggelig avslutningsmiddag med guide og sjåfør på restaurant i kveld. Gangtid uten pause: +/- 5t. Turlengde: ca 11 km.

DAG 8 Retur Oslo
Utsjekk. Litt avhengig av flytidene, kanskje har du noen formiddagstider til rådighet i Funchal før avreise til flyplassen. Ankomst flyplass ca. 2 timer før flyavgang. Hjemreise.

Pris og hva den inkluderer

 

 

Ingen kommentarer.

Leave a Reply