Program fottur Kirgisistan

DAG 1 Avreise fra Oslo Lufthavn, Gardermoen til Bishkek, (800 moh), hovedstaden i Kirgisistan, via Istanbul.

DAG 2 Ankomst Bishkek (800 moh) tidlig om morgenen. Vi blir hentet på flyplassen og kjørt (1 t) til Hotel “Asia Mountains” (eller tilsvarende) i sentrum av byen, for noen timers søvn. Etter en sen frokost blir det et kort informasjonsmøte før vi er klare til å starte turen i Kirgisistan! Med buss kjører vi til landsbyen Kochkor (250 km, 1750 moh). Middag hos en kirgisisk familie. Overnatting i CBT-guesthouse (community based guesthouse = er overnatting i hus hos lokale familier).

Dag 3 Frokost. Transport til landsbyen Kyzart (80 km) hvor vi starter vår fottur. Vår bagasje blir transportert på hester og vi møter vårt team. Picniclunsj. Vi går i ca 4 timer før vi når fram til beiteområdet Kelimche (2800 moh/8-10 km). Her spiser vi middag i jurtaer. Vi overnatter i telt.

Dag 4 Frokost i jurtaer. Vi går ca 4-5 timer (13-15 km) til innsjøen Son-Kul som ligger på 3030 meter. På turen passerer vi passet Jalgyz-Karagay (3320 m). Tid på egenhånd på ettermiddagen for en liten utflukt til innsjøen. Lunsj og middag i jurtaer. Vi overnatter også i jurtaer i natt (store filttelt).

DAG 5 Etter frokost, kjører vi med buss østover til landsbyen Tamga (300 km), beliggende på sydsiden av innsjøen Issyk-Kul. Lunsj underveis i det etnisk kulturelle Cam Almaluu i landsbyen Bokonbaevo. Her blir det også tid til en dukkert, om været frister til det! Middag og overnatting i gjestehus i Tamga (1680 moh).

DAG 6 Med minibuss til Chon-Kyzylsuu kløften (70 km, 2200 moh). Herfra lett fottur over passet Jety-Oguz (2800 moh, 9 km) hvor vi også kan se små waterfall. Overnatting i blomsterdalen Jety-Oguz i yurta camp (2250 moh ). Her serveres vi en typisk kirgisisk middag, Besh Parmak.

Dag 7 Vi følger en gjetersti til Tiletypasset (16 km/3000 moh.) Overnatting i telt.

Dag 8 Dagens etappe går over Tiletypasset (ca 3 timer, 3770 moh.) til Karakol–dalen (canyon), så 10 km langs en gammel nomadesti til teltleiren som ligger nær der gjetere også stopper for natten. Kanskje får vi mulighet til å bli kjent med gjeternes hverdagsliv? Overnatting i telt (2550 moh).

Dag 9 En kortere tur i dag, ca. 8 km, fra Karakol Canyon til  ”Orphan» Mountaineer Shelter. Lunsj og resten av dagen til fri disposisjon. Kanskje vil du ta deg en liten tur rundt leirområdet? Overnatting i telt (2950 moh).

Dag 10 Fottur til fjell-innsjøen Ala-Kul (3550 moh.). Den er mer enn 70 m dyp og ubeskrivelig vakker. Fra bredden kan du se isbreen som forsyner innsjøen med vann. Fottur over Ala-Kulpasset (3860 moh) til Keldyke-dalen (canyon). Fra passet har du vakker utsikt over rundt fem tusen fjelltopper i Terskey Ala-Too, inkludert Karakoltoppen, Djigittoppen og Tashtanbektoppen. Teltleiren (3400 moh) er også her i dette vakre området, omgitt av imponerende fjell og breer.

Dag 11 Vi følger til Altyn-Arashan (ca 4 t, 2450 moh). Herfra er det uforglemmelig utsikt mot Palatkatoppen (5260 moh) som er dekket av snø hele året. Lunsj. Videre til fots ned til «hårnålsvingene» i skaret Arashan (2 t). Med minibuss til byen Karakol (30 km, 1800 moh). Middag i et privat hjem hos en Uigurfamilie (uigur: muslimsk folkestamme som immigrerte fra Sinkiang-provinsen i Kina langt tilbake i historien). Overnatting på gjestehus.

Dag 12 Bytur i Karakol. Besøk på Prejevalskiy museet (russisk oppdagelsesreisende), den russisk ortodokse kirke og moské i Dungan stil. Vi besøker «oriental market» i Karakol. Lunsj hos en ukrainsk familie. Med buss videre til nordsiden av innsjøen Issyk-Kul (150 km/ca 2 timer, 1600 moh). Middag med barna fra barnehjemmet «Friendly family» i landsbyen Semenovka. Overnatting på den kirgisiske turistforeningen (TUK) sin hytte i samme landsby.

Dag 13 Etter frokost reiser vil til Bishkek (ca 280 km/4-5 timer) langs den nordre bredden av innsjøen Issyk-Kul. Lunsj underveis. I dag er det mulig å gjøre et stopp for å besøke en workshop for tepper (ikke inkl) og handle suvenirer i landsbyen Tamchy. I Bishkek blir det en liten byvandring med museumsbesøk og handling i basarene. Overnatting på hotell i Bishkek (800 moh).

Dag 14 Dagen starter med buss til foten av Ala-Archa (2130 moh). Spektakulær fottur inn Ala-Archa kløften og opp til “Ratsek”-hytta (3330 moh) og picnic underveis.  Retur til Ala-Archa og Bishkek. Felles avskjedsmiddag med folkloreprogram på restaurant. Tilbake til hotellet for noen timers søvn før avreise tidlig på morgenen. Man kan også velge å tilbringe dagen i Bishkek i dag.

Dag 15 Avreise fra hotellet til flyplassen. Med Turkish Airlines via Istanbul til Oslo

PRIS FOTTUR KIRGISISTAN

Ingen kommentarer.

Leave a Reply