Dagsprogram E5 gjennom Alpene

Dag 1: Reisen begynner på Gardermoen hvor vi møter den norske turlederen. Vi flyr til München. Derfra blir vi fraktet med buss til den vakre landsbyen Oy-Mittelberg (ca 2 timer). I Oy-Mittelberg skal vi bo på et sjarmerende gjestehus i to netter. Fram til middag er det ikke noe fastlagt program. Litt avhengig av ankomstid, gir dette mulighet til å besøke den lille landsbyen eller bare slappe av. Vi anbefaler en liten tur langs panoramastien oppe i åsen. Vi møter vår lokale guide for uken. Felles middag hvor vi nyter en lokal spesialitet.

Dag 2: Etter frokost kjører vi til Hohenschwangau (30 min) ved foten av Alpene. Her bygget Kong Ludwig II sitt drømmeslott, Neuschwanstein. Kort vandring opp til slottet (40 min) som vi besøker. Vi fortsetter på bratt sti opp til Tegelberg, hvor vi spiser lunsj (ikke inkl.) og nyter en fantastisk utsikt. En gondolbane tar oss ned i dalen. Hvis tiden tillater, er det vel verdt å gjøre et stopp i middelalderbyen Füssen før transport tilbake til Oy-Mittelberg. Etter middag vil guiden sjekke utstyr og informere om turen, værforhold etc. Dagsetappe ca 4 timer. Høydeforskjeller: + 900 m, – 900 m.

Dag 3: Så starter eventyret! Etter en deilig frokost blir vi kjørt (ca 50 min) til utkanten av Oberstdorf, Tysklands kjente vintersport destinasjon. Vandringen begynner med god stigning opp dalen til hytta Kemptner, beliggende på 1.844 moh. Hytta blir mye brukt av klatrere. Etter lunsj fortsetter vi opp langs en rygg, krysser grensen til Østerrike og deretter ned til dalen Lech i Tyrol.  Kort transport til Bschlabs i Lechtal. Overnatting på hyggelig gjestehus i den lille landsbyen Bschlabs. Dagsetappe ca 6 timer. Høydeforskjeller: + 950 m, – 850 m.

Dag 4: Til fots fra gjestehuset eller 5 minutter med lokalbuss, så opp til hytten Anhalter, en av mange hytter tilhørende den tysk-/østerriske alpeklubben. Lunsj på hytta. Vi fortsetter opp til Steinjöchle før nedstigning til veien hvor bussen venter på oss. Cirka en halvtimes transport til Zams, hvor vi overnatter i gjestehus. Dagsetappe ca 5 timer. Høydeforskjeller: + 890 m, – 500 m.

Dag 5: En gondolheis tar oss opp 1400 høydemetre. Vi følger en rygg som går over flere topper fram til Venetberg. Vandringen går over tregrensen mye av dagen med fantastisk utsikt. Lunsj på Larcher Alm. Etter en lengre nedstigning ankommer vi på ettermiddagen dalen Pitztal og landsbyen Wenns, hvor vi har tid å se i butikker, ta en kaffe eller rett og slett slappe litt av før middag. Dagsetappe: ca 4,5 timer. Høydeforskjeller: + 280 m – 1.550 m.

Dag 6: Bussen tar oss til enden av dalen Pitztal, hvor vi følger en sti langs en vakker foss. Snart ser vi breene som velter seg utover de stupbratte fjellveggene. Etter en lang og til dels bratt, men svært vakker oppstigning, ankommer vi hytta Braunschweiger (2.759 m), hvor vi inntar en god lunsj. Deretter bestiger vi Pitztaler Jöchl (2.996 m), kanskje er vi heldige og får se en steinbukk? Forholdsvis bratt oppstigning og noe utsatt sti på vei opp til passet. Vi krysser noen snøpartier og går ned i den kjente dalen Ötztal. På breen her ved den italiensk-østerriske grensen, ble det for få år siden funnet 5000 år gamle levninger etter et menneske.  I mer enn 3200 m høyde var mumien usedvanlig godt bevart, og den regnes som Europas eldste.  En buss tar oss ned til hotellet i Zwieselstein. Dagsetappe ca 5,5 timer. Høydeforskjeller: + 1.100 m, – 350 m.

Dag 7: Turen starter rett fra hotellet, opp dalen langs elven og etter en 2,5 times vandring, får vi en kort transportetappe med buss til Alpine Pass Timmelsjoch (2.600 m). Her krysser vi grensen mellom Østerrike og Italia, og en lang nedstigning fører oss ned til den lille landsbyen Rabenstein. Lunsj her på koselig gjestehus. En buss frakter oss til Moos, og vi går det siste lille stykket opp til landsbyen Plat, som troner høyt oppe på en bakkekam. Her i Passeierdalen overnatter vi i gjestehus. Dagsetappe ca 5 timer. Høydeforskjeller: + 700 m, – 1.200 m.

Dag 8: På vår siste vandredag, etter kort transport, starter vi med en to timers oppstigning til Pfandler Alm. Vi stiger videre 1 time jevnt oppover i skogen og deretter langs frodige blomsterenger med mye “Almen” (frodig gress som gir den beste melken og osten) til vi når toppen Hinteregg Alm (1.990 m). Fantastisk utsikt mot Ortler (3.890 m), høyeste topp i de østlige Alpene. Vi holder oss i høyden og etter lunsj på en av mange hytter vi passerer langs vår vei, avslutter vi med gondolheis ned til middelalderbyen Meran. Nå har vi krysset Alpene og kan nyte en spasertur i den hyggelige middelalderbyen Meran! Deilig avslutningsmiddag på hotellet. Dagsetappe ca 5 timer. Høydeforskjeller: + 1.200 m, – 0 m.

Dag 9: Etter frokost starter vi på hjemreisen. Bussen tar oss over Brenner-passet, forbi Innsbruck og Garmisch Partenkirchen og fram til München (ca 5 timer). Fly fra München til Oslo.   

Nivå på fotturen. Dette er en til dels krevende fottur med bratte opp- og nedstigninger. De daglige etappene har en høydeforskjell fra 280 til 1550 meter, med en bratt nedstigning på maks 1550 meter, se nærmere informasjon under hver dagsetappe. Terrenget kan være utfordrende, dagsmarsjer 5-7 timer. Det kreves at deltakerne er i god fysisk form og har «solide» knær. Du må være vant til å gå i ulendt terreng og ha erfaring med turer i alpint terreng. Noen partier kan virke litt utsatt for deltakere med høydeskrekk, men det ingen har måttet snu så langt. På enkelte bratte partier vil det være nødvendig å bruke hendene for å støtte seg litt, dog ingen tekniske utfordringer som krever spesielt utstyr som tau eller stegjern etc. Dagsprogrammet kan bli endret i henhold til værforholdene.

Kontakt oss for detaljert program for turen/påmelding

Pris og hva den inkluderer

Ingen kommentarer.

Leave a Reply