Dagprogram fottur Irland

Søndag Dublin-Killarney, Co. Kerry (290 km, ca 3,5 timer). Ankomst Dublin flyplass på morgenen, direkte fra Oslo. Vår buss henter oss på flyplassen i Dublin og vi setter kurs mot Co. Kerry og byen Killarney. Kerry betegnes ofte som ”Kongeriket” og de som bor her mener deres ”county” er det nærmeste du kommer himmelen! Vi bruker dagen og stopper midtveis for en matbit og senere i pittoresk «Postman Pat-landsby» for en kaffe.  Innlosjering på hyggelige hotell nær Killarney. Velkomstmiddag i deres hyggelige restaurant (inkl).

 Mandag Kerry Way – Kenmare to Killarney ca. 20 km, +560 meter, ca 6 timer. Ukens første fottur byr på en meget vakker del av den kjente Kerry Way. Turen tar oss fra sjøen i Kenmare via bondelandet, på stier og smale veier fra Windy Gap til Torc Mountain hvor vi passerer Torc Waterfall, gjennom vakre eikeskoger i Killarney nasjonalpark og de omtalte innsjøene Lough Leane og Muckross Lake. Killarney Lakes er Irlands mest besøkte turistattraksjon. Etter endt tur innlosjerer vi oss for de tre neste nettene på koselige Kerry Ocean Lodge i den lille kystbyen Glenbeigh. Middag på hotellet (inkl).

Tirsdag Pilgrumsruten Knocknadobar ca. 10,5 km, +690 m ca 5 timer. Dagens fottur starter nær Valencia Island. Vi følger den gamle pilegrimsruten fra The Holy Well (den hellige brønn) via de fjorten ”Stations of the Cross” som er et symbol på Jesus lidelseshistorie langfredag, med Canon’s Cross på toppen av Knocknadobar 690 moh. Etter hvert som vi nærmere oss dagens topp-punkt, får vi fantastisk utsikt over Atlanterhavet og resten av ukens vandringer vi har i vente. Nedstigningen ender i Kells Cove hvor en forfriskende dukkert på stranden kan være en deilig måte å avslutte turen på. En koselig liten kafé tilbyr ferske scones og kaffe før vi kjører tilbake til lodgen. I kveld inntas middagen på den lokale Katy Kearneys Cottage hvor middagen vår akkompagneres av tradisjonell irsk dans og musikk (inkl).

 Onsdag Irlands høyeste fjell, Carrauntoohill, 1040 moh, ca 10 km, ca 6-7 timer. Irlands høyeste fjell er beliggende i hjertet av fjellkjeden Macgillycuddy’s Reek. Her må vi være forberedt på det meste av værskiftninger, så varmt tøy og ”lag på lag” er tingen. Oppstigningen er en utfordring som består av tre etapper, men som belønnes med en følelse av å stå på ”Irlands tak”! Det er flere ruter å velge mellom, hvilken velges ut fra dagens værforhold. Vel tilbake på lodgen, tar vi det uformelt i kveld med  pizza og hjemmelagde salater som vi inntar i den hyggelige spisestuen (inkl).

Torsdag Skellig Island – 600 trappetrinn (bratt) til toppen. Ukens ”hviledag” kan man trygt kalle en annerledes turdag! Hvis været tillater tar vi båt fra den lille byen Portmagee til Skelligsøyene, beliggende 13 km ut i Atlanterhavet!  Øya er på Unescos liste av World Heritage Sites. Munker søkte seg til ensomheten her ute, og øya byr på rester fra et kloster fra det 6. århundret. Det er beliggende på øyas topp ca 200 moh, og kan bare bli sett ved å klatre de 600 trappetrinnene til topps!  De to øyene hadde 4 invasjoner av norske vikinger fra år 795 til 839 e.Kr. Øyas eneste ”innbyggere” i dag er tusenvis a sjøfugler som holder til på de høye klippene. Vel tilbake i Portmagee setter vi kurs mot Dingle og det familiedrevne  Bambury’s Guesthouse hvor vi skal bo i to netter.

Dingle er en travel liten by med koselige butikker som tilbyr alt fra de kjente Aran-genserne, til lin, krystall, keramikk, vevarbeider – alt dette håndverket som Irland er så kjent for. Dingle var opprinnelig en fiskeby, så sjømat er en spesialitet her. Dingle halvøya byr på noe av Irlands flotteste landskap; omgitt av utallige innsjøer, fjell, åser og daler – med Mt Brandon i nord og kysten med sitt spektakulære sjølandskap! Om kvelden blir det tradisjonell fish & chips på Murphy’s Bar (inkl).

 Fredag Mount Eagle (516 moh) samt klippene på Dingle ca 8,5 km, ca 4,5 timer. I dag får vi vidt utsyn over kystlinjen og klippene på Dingle, med Irlands vestligste punkt Slea Head og de kjente Blasket Islands, hvor filmen Ryan’s Daughter ble filmet. Turen tilrettelegges etter værforholdene, men planen er å bestige Mount Eagle fra ”baksiden” for så å gå ned mot Slea Head hvor vi får spektakulært utsyn over Irlands vestligste punkt og hvor Amerika er neste stopp! Vi går et lite stykke på vakre Dingle Way, før vi besøker den kjente keramikeren Louis Mulcahy. Bussen tar oss litt nordover til dramatiske klipper hvor selv de lokale er lite kjent. Her følger vi klippene ned mot dagens endepunkt hvor bussen venter på oss og tar oss tilbake til Dingle. Middag på hyggelig restaurant i Dingle (inkl).

Lørdag Dublin (ca 290 km, ca 3,5 timer). Etter god frokost, setter vi kurs tilbake til Dublin. Innsjekk på vårt sentralt beliggende hotell i Dublin. Vi møtes på ettermiddagen til guidet omvisning i Dublin. Her er vi innom The book of Kells, Trinity college, St Patricks katedralen samt Viking området. Du kan selvsagt velge å benytte ettermiddagen på egenhånd om du ønsker det!  Spennende kunstmuseer og gallerier, Guinness Storehouse eller Jameson Distillery er alle vel verdt et besøk. Dublin har noe for enhver smak! Fri middag i kveld, eller du kan være med på reiseleders forslag til spisested.

Søndag Hjemreise. Frokost på hotellet og denne gangen har vi også formiddagen fri i Dublin! Transport til flyplassen for flyavgang 15:35 direkte til Oslo.

Pris og hva den inkluderer 

 

 

Ingen kommentarer.

Leave a Reply