Dagsprogram fottur Dolomittene

Dag 1 Ankomst München. Vi flyr fra Gardermoen direkte til München fra hvor vi blir fraktet med buss til Italia (ca 3,5 t). Norsk ledsager er med på hele turen. Vi kjører gjennom det flotte Brennerpasset og nyter landskapet til vi når Toblach og vårt hyggelige hotell hvor vi bor de to første nettene. På kvelden møtes vi til en god middag.

Dag 2 Pragser Wildsee. Etter frokost tar vi fatt på vår første dagstur. Kort transport til Pragser Wildsee (1495 moh), som er en av de vakreste alpine innsjøene i Dolomittene. Vi utforsker området rundt når vi følger stien som kalles Eduard-Fischer-Steig forbi forskjellige hytter. Avstikker til toppen Kühwiesenkopf (2250 moh) som byr på flott utsikt til innsjøen og fjellene rundt. Det smaker med en forfriskning før vi reiser tilbake til vårt hotell i Toblach for middag og overnatting. Dagsetappe: 5-6 timer. Høydeforskjeller: + 820 m, – 820 m.

Dag 3 Drei Zinnen.  Mange har kanskje sett bilder av de tre kjente fjelltoppene, «Drei Zinnen». Disse fjellformasjonene som står nesten som vertikale vegger og lyser mot oss. og denne dagsetappen lar oss nyte den imponerende utsikten fra forskjellige vinkler. Kort transport til Landro (1400 m) før vi begynner vandringen og følger Riezental hele veien opp til vi får flott utsikt mot toppene. Vi når Drei-Zinnen-Hütte hvor det vil være mange gjester, men hvor maten er nydelig! Prøv deres spaghetti eller minestrone-suppe og nyt utsikten! Etter lunsj langs foten av Drei Zinnen til Lange Alm, etter hvert når vi Auronzo hvor vi blir hentet med buss og kjørt til Cortina d’Ampezzo (ca 45 minutter) og vårt hotell for de to neste nettene. Cortina er et travelt og hyggelig sted med restauranter og kaféer, gallerier og spennende butikker. Middag på hotellet. Dagsetappe 7 timer. Høydeforskjell: + 1000 m, – 1000 m.

Dag 4 Cortina d’Ampezzo. Cortina d’Ampezzo er et velkjent navn i Dolomittene blant annet som skiresort hvor Vinter-OL 1956 ble arrangert. I dag tar vi buss opp til 1708 m eller til Passo Giau (2230 moh) og starter dagens etappe rundt Croda da Lago. Veldig flott og over tregrensen – her må vi bare stoppe innimellom for å ta inn utsikten! Vi inntar en sen lunsj på hytta ved Crado de Lago. Etter lunsj venter en lang og velfortjent nedstigning som viser til Cortina. God middag på hotellet. Dagsetappe: 6-7 t. Høydeforskjell: + 450 m (ca 900 m), – 1100 m.

Dag 5 Gruppo di Sella – Val Gardena (Grödner Tal). Om morgenen blir vi kjørt opp til Passo Pordoi, 2242 m, hvor vi går eller lar gondolbanen frakter oss videre opp til Sass Pordoi. Før vi begynner vandringen, tar vi en kikk på den kjente, bredekte toppen Marmolada (3342 m). Vi følger fjellryggen og ender opp ved Grödnerpasset. Middag og overnatting i Val Gardena (Grödner Tal). Denne etappen kan også gjøres omvendt, det kommer an på guidens bedømmelse og vær-situasjonen. Dagsetappe: 7 timer. Høyde- forskjeller: + 900 m, – 900 m.

Dag 6 Seiser Alm. Turen starter med busstransport gjennom Val Gardena til Seis hvor gondolbanen tar oss opp til Seiser Alm. Her finnes den største alpine blomsterengen i Europa, på 57 km2 og et høydenivå på mellom 1680 m og 2350 m. Her kan du oppleve en unik alpeflora, så vel som kuer som gresser i disse fredfulle omgivelser. Vi krysser Schlernplatået hvor en god oppstigning venter oss opp til Schlernhäuser (2457 m), en av de fineste fjellhyttene i Tyrol. Herfra har vi en flott utsikt til fjellmassivene i Rosengarten og Latemar. Vi krysser over Tschafatschsattel (2069 m) og ned spektakulære Bährenfalle, tilrettelagt med trapper og broer. Vi følger kløften nedover og kommer ut i åpent landskap ved Weisslahnbad (1175 m) som ligger 20 minutters gangavstand fra Tiers, begge små alpelandsbyer. Middag og overnatting i Tiers. Dagsetappe: 6-7 timer. Høydeforskjeller: + 600 m, – 1000 m.

Dag 7 Rosengarten. Vi blir kjørt opp til Karerpasset og tar gondolbanen videre opp til Paolina-hytten på 2125 m. Her er vi midt i det fantastiske Rosengarten-området og går en rundtur rundt Rotwand, en av de største fjellveggene i Alpene, velkjent for sine utfordrende klatreruter. Underveis passerer vi forskjellige hytter som egner seg fint for en avslappende lunsjpause. Dramatisk utsikt og en litt utfordrende dag i Alpene mellom 2100 og 2660 m er en flott avslutning på dagene i disse unike fjellene. Turen kan også bli gjort omvendt. I kveld samles vi til hyggelig avslutningsmiddag. Dagsetappe: 6-7 timer. Høydeforskjeller: + 850 m, -750 m.

Dag 8 Bolzano – München – hjemreise. Vi forlater de høyereliggende alpinområdene og kjører ned til Bolzano (Bozen). Veien går gjennom dype elvedaler og alpelandsbyer. Bolzano har mye å by på med sitt historiske bysentrum, hvor vi kan rusle litt rundt, ta en lett lunsj og kanskje finne noen fine suvenirer? Etterpå tar vi fatt på bussturen til München (ca 3 t) og flyturen tilbake til Oslo.

Vanskelighetsgrad/nivå på vandringene. Dolomittene er blant våre mest utfordrende fjellturer. Det er en forholdsvis tøff fottur i den forstand at etappene har solide opp- og nedstigninger. De daglige vandringene har en høydeforskjell fra 450 til 1150 meter, ref programmet dag for dag. Dagsetappene er i gjennomsnitt på 6-7 timer. Det kreves at deltakerne er i god form og er fjellvante, vant til å gå i ulendt terreng samt har erfaring med turer i alpint terreng. På enkelte bratte partier vil det være nødvendig å bruke hendene for å støtte seg litt dog ingen tekniske utfordringer som krever spesielt utstyr som tau, stegjern e.l. Dagsprogrammet kan bli endret i henhold til blant annet værforhold.

PRIS FOTTUR DOLOMITTENE 28. august 2017

Ingen kommentarer.

Leave a Reply