Dagsprogram fottur Sierra Nevada

DAG 1. Ankomst Málaga. Turen til Alpujarras tar vel 2 timer som gir god tid til å nyte det flotte landskapet. Reiseleder vil fortelle nærmere om området og uken som ligger foran oss. Vel installert på hotellet i Capileira som ligger 1.500 meter over havet, møtes vi til en velkomstdrink og middag på hotellet på kvelden.

DAG 2 La Taha. Etter frokost møtes vi i resepsjonen for informasjonsmøte kl 09:30 hvor vår engelsktalende guide vil redegjøre for vandreprogrammet de neste dagene. Vi starter deretter ut for vår første følelse av La Alpujarras fjell-landskap hvor vi i stedet for å gå fra hytte til hytte, skal gå fra landsby til landsby i La Taha! Vi besøker intet mindre enn 7 landsbyer på veien, landsbyer som fremstår omtrent som uendret gjennom flere hundre år. Vel nede på 1000 moh. hvor mandler, oliven, drueranker, appelsiner og sitroner er blant vekstene, bretter vi ut lunsjduken og inntar dagens deilige picnic! Etter lunsj passerer vi den romanske broen, deretter bratt opp et lite stykke til Ferreirola, deretter videre innover dalen til Buquístar eller Mecina hvor vi blir hentet med buss. En liten svømmetur i hotellets basseng? Middagen inntas på en lokal restaurant i Capileira, et hus i typisk Alpujarra 1700-talls stil.

Dag 3 O Sel Ling. Turen starter etter frokost med kraftig nedstigning på god sti ned til elven nedenfor Capileira. Bratt opp igjen på den andre siden, men også mulighet for vanlig gangfart på veien opp til det tibetanske buddhist-senteret O Sel Ling (Lysets sted). Turen går gjennom eikelunder og La Atalaya på den vestre delen av Poqueira Ravinen. Buddhistsenteret er et spesielt sted med fantastisk utsikt over La Alpujarra, de små landsbyene nedenfor, fjellene La Contraviesa og Lújar og er vi heldige kan vi til og med få et glimt av Middelhavet! Etter lunsj som inntas i disse ”hellige” omgivelser, går vi ned en annen og ganske bratt rute på mindre veletablerte stier og ender i den vakre lille landsbyen Pampaneira hvor bussen plukker oss opp. Vi vil kunne se pyreneisk eik, spanske kastanjer, ørn og varierte ville planter. Vår guide som er interessert i flora og fauna, gleder seg til å redegjøre hver dag for hva vi ser rundt oss! Middag på hotellet i kveld.

DAG 4 – Valgfri dag. Det kan være du har lyst til å utforske området på egen hånd i dag, bestille en massasje, ri, slappe av på hotellet, sole deg og svømme – eller kanskje du ønsker å bese deg i en eller flere av de tre vakre landsbyene Pampaneira, Bubión og Capileira? I så fall vil gjerne reiseleder ta dere med fra Capileira ned til nabolandsbyene Pampaneira og Bubión, og vise dere hva området har å by på innen håndverktradisjoner. Vi besøker et veveri, vi smaker lokale produkter av ost, skinke og vin, du kan kjøpe med deg serrano-skinke som området er så kjent for, og vi inntar en lokal lunsj før vi har transport tilbake. Landsbyene ”hvelver” seg vakkert utover som i terrasser, noe som for oss betyr opp- og nedstigninger på alle kanter, så helt hviledag blir det ikke… Reiseleder legger opp til en slik tur etter frokost, og den som ønsker kan slå følge (ikke inkl). Middag i kveld på en av Capileiras gode lokale restauranter.

 DAG 5 Las Tomas. Til lyden og synet av rennende vann skal vi i dag følge elvene Poqueira og Naute mens vi klatrer nordover fra den vakre broen Buchite i retning Mulhacén. Etter rundt fire timer, forlater vi elven og kommer opp i det åpne landskapet ved Mulhacéns ”skjørt”. Dagens picnic inntas ved Cortijo Las Tomas, 2100 moh. Herfra kan vi beundre Sierra Lújar som rager 1820 meter. Etter hvert som vi får høyde og distanse, vil vi få et enda bedre inntrykk av Mulhacén, Veleta og Pico del Tajo de los Machos der de dramatisk fremstår og ikke minst bidrar til å skjerpe appetitten for morgendagens tur til Mulhacén! Vi fyller vannflaskene med krystallklart fjellvann før vi fortsetter sørover og kommer tilbake til Capileira og hotellet via duftende trær og brosteinsbelagt sti. Vi kan på turen se blant annet en type eik, popler, valnøtt-trær og et rikt planteliv langs elvene som orkidéer, hyasinter, fjellroser. Rikt fugleliv. På kvelden inviteres du til aperitiff på en gallerikafé, en liten ”hemmelighet” som nærmest henger utover dalen og fra hvor vi kan se over og opp til O Sel Ling på den andre siden. Middag på hotellet.

DAG 6 Vi bestiger Mulhacén! Endelig – ukens høydepunkt for mange? Gjennom uken har vi vent oss til den tynne luften – og i dag blir det høydevandring langs tundralignende terreng. Vi følger ryggen opp til skulderen av Mulhacén og videre til toppen – 3482 meter og det høyeste fjellet på spansk fastland – så sant værmelding og Nasjonalparken tillater det. Dette er en fantastisk tur hvor vi på toppen inntar lunsjen, hvis været tillater. Landskapet er selvfølgelig røffere, og vi ser alpeplanter og sjeldent fugleliv karakteristisk for Mulhacéns unike økologi. Med forbehold om skydekket kan loves dramatisk utsikt over lagunene og fjellene omkring, Middelhavet og Afrikakysten. Vel nede på Mirador de Trevélez, returnerer vi til hotellet i buss. Siste kvelden i Capileira, og vi hentes i buss til Cortijo Catifalarga hvor middagen etterfølges av et feiende flamencoshow!

Skulle kjøretøyene mot formodning ikke få kjøre til Mirador de Trevelez eller at værforbehold tilsier at vi ikke får nå toppen, finnes det svært gode alternative fotturer som vil bli tatt på sparket, alt etter værforholdene.

Dag 7 Granada. Vi tar farvel med La Alpujarra etter frokost og setter kurs mot Granada (1,5 time) i buss. Alhambra med tilhørende hager er et ”must” når man er på disse kanter, og vi blir guidet rundt den berømte og vakre borgen fra muslimtiden før vi vandrer ned og over på den andre høyden – det brosteinsbelagte araberkvarteret på toppen av Albaicín, hvor vi har slående utsikt over Alhambra og hvor nå for oss ikke lenger ukjente Sierra Nevada, troner i bakgrunnen. Vi inntar lunsjen på Plaza San Nicolas og får smake varierte spanske retter, og har du ikke stiftet bekjentskap med den spanske sommerdrikken ”tinto de verano” før, så har du anledningen nå! Vi vandrer deretter nedover og gjennom de trange gatene hvor mye av det vi ser er marokkansk inspirert – byens mange tehus for eksempel. Bagasjen er i mellomtiden brakt til hotellet, og det er valgfritt hvordan den enkelte vil tilbringe ettermiddagen i historiske og vakre Granada. Vi møtes til felles middag på hyggelig restaurant.

 Dag 8 – Hjemreise. Frokost på hotellet før vår buss transporterer oss til Málaga flyplass. Hjemreise.

“Det var virkelig et supert opplegg – flotte turer, super guide, fjell, landsbyer, mat, vin, flamenco, Alhambra og ikke minst deg som turleder og de andre hyggelige deltakerne.  Vi håper å få anledning til å være med på en av de andre turene deres et annet år”. M.T, Ulefoss (2015)

Vanskelighetsgrad/Nivå på vandringen. Lengden på turene ligger på +/- 6 timer.  Pauser kommer i tillegg.  Turene kan virke anstrengende på grunn av opp- og nedstigningene som er en naturlig konsekvens av landskapet her, men er man i vanlig god form og ved god helse, vil man nyte dem. Enkelte dager vil det være betydelige høydeforskjeller, og det er en fordel med gode knær og vite at man tåler tynn luft. Ingen utsatte eller farlige partier. Det kan være kjølig i fjellet, gode fjellstøvler er viktig spesielt når Mulhacén bestiges, hvor det kan være noe snø. Be om detaljert program for nærmere informasjon om antall km, høydemeter osv.

La deg friste til å bli med, les  artikkelen i Aftenposten 18/10/14 om Alpujarra/Sierra Nevada!

PRIS og hva den inkluderer 

Ingen kommentarer.

Leave a Reply