Dagsprogram Fottur Korsika

Dag 1 Ajaccio-Corte. Vi ankommer Ajaccio 20:20. Her blir vi hentet på flyplassen og kjørt til Corte, beliggende midt på øya (ca 1,5 t). Corte er symbolet på landets kamp for uavhengighet, en kamp som tok et stort skritt i riktig retning ved etablering av Korsikas første universitet her. Citadelle beliggende på toppen av byen er et monument over korsikansk patriotisme. Overnatting på hotell.

Dag 2 Corte-Refuge de la Sega. Etter frokost og utsjekk stikker vi en tur oppom Citadelle, før vi følger opp Tavignano ravinen som gir et flott skue ned mot Corte. Etter å ha krysset elven med samme navn, får vi vår første mulighet til et bad. Vi fortsetter oppover dalen og inn i furuskogen til Refuge de la Sega, hvor det er noen herlige kulper å svømme i. I dag har vi ikke bagasjetransport, da det ikke er veiforbindelse til herberget vi skal bo på, så vi bærer med oss det lille vi trenger for en natt. Bagasjen fraktes til vårt overnattingssted i Calacuccia. Gåtid ca 6 timer.

Dag 3 Refuge de la Sega-Calacuccia. I dag har vi landsbyen Calacuccia (1100 moh) i hjertet av Niolu-regionen som mål, men vi skal først opp til det flotte platået d’Alzu med sine gamle gjeterhytter og seterliv. Kanskje får vi en smakebit av osten de lager? Niolu byr på det mest typiske landskap man kan oppleve på Korsika; dette er en dag for å beundre fjellene og nyte fantastiske utsikter*. Deretter går turen til landsbyen Calacuccia, og en ny oppstigning på ca 400 meter venter oss. Calaccucia er beliggende på en sydvendt åskam i hjertet av dalen, med storslått utsikt til Monte Cinto, Korsikas høyeste fjell (2706 moh) og innsjøen Calacuccia som brer seg ut nedenfor. Total gåtid ca 7 timer.

*Først etappe til platået er valgfritt. Vi kommer tilbake til Sega og de som ikke ønsker å bli med opp til platået, slapper av her. Vi skal uansett tilbake hit og hente det vi ikke bar med oss opp til platået – før vi fortsetter turen til Calacuccia.

Dag 4 Calacuccia-Col de Verghio. Etter å ha krysset Niolu-regionen nærmer vi oss Col de Verghio, høyeste punktet av vei med sine 1467 moh. Omkringliggende skog og panorama-utsikt hjelper til å gjøre oppstigningen hyggeligere! En liten skiresort om vinteren, og populært for turgåere om sommeren, Col de Verghio er en del av GR20s «løype» som går fra nord til sør på øya. Vi følger ruten opp til et flott fossefall og Bergerie Radule og følger GR20 en times tid før vi når hotellet.  Middag på hyggelig restaurant. Gåtid ca 7 timer.

Dag 5 Col de Verghio-Evisa. Kort dag i dag og det nærmeste vi kommer en «hviledag» på turen! Fra Col de Verghio går vi mest nedover – under skyggefulle Lariccio furu-trær og kastanjeskog til den pittoreske landsbyen Evisa, kastanje-hovedstaden på øya, 830 moh. Her leder mange stier til flotte vannfall, her renner elven Aitone med sine nydelig naturlige kulper/pools, så et bad kan nok friste! Evisa er kjent for sine kastanjer som brukes i lokal matlaging som mel, kaker og øl. Hotellet har et hyggelig, lite basseng som også innbyr til en god bok og kortskriving ved bassengkanten! Gåtid ca 4 timer.

Dag 6 Evisa-Porto via Ota. I dag går vi gjennom hjertet av den vakre Speluncadalen med sine gamle, italienske broer. Dette er en naturopplevelse!  En liten strekk i den lille fjell-landsbyen Ota (310 moh) før vi følger stien et stykke videre oppover. Vi skal ned en ganske ulendt sti før vi starter på siste oppstigning hvor gevinsten er et flott skue over Porto og Middelhavet. Deretter følger vi stien ned mot Porto, en «moderne» liten landsby som har fokus på vannsport og sjøliv. På begge sider av marina-området er det store klipper som skjuler nydelige små strender. Et gammelt fort/tårn fra 1549 kan du fremdeles se i marinaen, i sin tid et forsvarstårn for den lille havna, elven og dalen. I Portos marina kryr det av små spisesteder, kaféer og butikker, her kan du ta deg en båttur til Capo Rosso, du kan bli med et dykkerfirma ut for å dykke eller du kan bade på den populære stranden. Hotellet har også et hyggelig svømmebasseng. Gåtid ca 7 timer. Vi ser solen gå ned i Middelhavet, før vi inntar en herlig middag på en liten fiskerestaurant ved stranden. 

Dag 7 Porto-Ajaccio. Noen formiddagstimer i Porto og med tid til en lett lunsj, før vi blir hentet i buss. På vei til Ajaccio (ca 2 timer) kjører vi forbi de berømte Calanques-fjellene, på Unescos verdensarvliste. Granitt klippenes fargespekter endrer seg fra gyllent til rosa til rødt avhengig av tid på dagen. Vind og vann har formet klippene som danner meget spesielle formasjoner. Vel framme i Ajaccio, Napoleons fødeby, kan du besøke huset hvor han ble født, du kan bade på den populære bystranden, er du kunstinteressert, anbefaler vi et besøk i Fesch-museet, hver dag er det et fantastisk matmarked midt i byen med Korsikas lokale produkter vel verdt et besøk (og en smak!), frister det med shopping er utvalget stort eller du kan sette deg ned på en av byens mange kaféer og nyte et glass korsikansk vin eller øl og se på folkelivet. Du kan ta det lille toget, petit-train, 1,5 times sightseeing rundt og utenfor Ajaccio. Toget tar deg helt ut til Iles de Sanguinaires. Hvis du ønsker mer turgåing, kan du også ta lokalbussen hit ut og gå en kjempefin tur langs klippene og havet. Fri lunsj i dag, her kryr det av gode steder. På kvelden møtes vi til felles middag på en hyggelig, lokal restaurant.

Dag 8 Ajaccio – Hjemreise. Blir du med på et morgenbad på bystranden før frokost? Etter frokost, utsjekk. Vi plasserer bagasjen på hotellet og har hele dagen til egen disposisjon i Ajaccio! Tidlig kveld blir vi hentet i buss for kort transport til flyplassen og hjemreise 21:00.

Vanskelighetsgrad/Nivå på vandringene. Dette er en flott tur for deg som er fjellvant og i god» hytte-til-hytte-form» samt liker å være ute på tur hele dagen. Stiene er vanligvis gode, men det er også partier med ulendt/steinete terreng, turen krever «solide» knær og man må vite «hvor man setter foten». Vi holder et greit tempo, men det er en del opp- og nedstigninger og flere lange dagsetapper. De daglige vandringene har en høydeforskjell fra 400 til 1450 meter. Dagsetappene (gåtid) er i gjennomsnitt 6-7 timer.  Det tas forbehold om at dagsprogrammet kan bli endret i henhold til værforhold eller andre uforutsette ting.

Pris fottur Korsika 20. juni

Ingen kommentarer.

Leave a Reply