Dagsprogram fottur Pyrenéene

Dag 1: Avreise fra Oslo Lufthavn til Bilbao (via Amsterdam). Ankomst Bilbao 16:15. Her blir vi hentet av guide og buss og setter kurs mot St. Jean pied de Port (ca. 3t) som ligger på den franske siden av Pyrenéene og er startpunktet for de som ønsker å gå en franske pilegrimsruten av El Camino de Santiago. Innsjekk og hyggelig velkomstmiddag i hotellets restaurant.

Dag 2: Etter en kort transportetappe (ca 30 min) følger vi pilegrimsruten El Camino de Santiago hele veien mot Roncesvalles i Spania. Trolig møter vi mange pilegrimer denne dagen som skal krysse Pyrenéene. Hvis godvær er det mulig å komme opp på Urkulu (1409 m). Vi befinner oss nå i det spanske vinområdet Navarra. Vel framme i Roncesvalles besøker vi den gamle kirken, klosteret og krypten alt fra 1300-tallet. Vi overnatter vegg-i-vegg i et nyrestaurert hotell, tidligere et gammelt sykehus fra samme tidsperiode. Middag på hotellet.

Dag 3: Dagen starter med oppstigning fra hotellet og deretter vakker nedstigning gjennom en blanding av gammel skog, Hayra-skogen, og åpent landskap. Vi følger langs stier benyttet i årevis av gjeterne fra Navarra, her vil vi kunne nyte roen og stillheten. Stien følger åskammer, enkelte av dem direkte langs grensen. På slutten av dagen kommer vi til en liten landsby Aludes hvor vi blir hentet og får videre transport til St. Etienne de Baigorry hvor det blir middag og overnatting.

Dag 4: Etter en kort transport (ca 20 min) fortsetter vi turen langs en gammel smuglerrute hvor det tidligere foregikk en del plyndringstokter. Frankrike og Spania er her delt av en liten bekk. Til dels bratt oppstigning i en gresskledd skråning før vi krysser grensen. Vi kommer opp til et klippelignende landskap hvor vi kan se store kolonier av gribber. Vi kommer ned til vårt hotell beliggende 200 meter fra spanskegrensen, i utkanten av Ainoha. Samme ettermiddag eller neste morgen går vi opp til Ainoha, kjent som en av Frankrikes vakreste landsbyer med nydelige hus i tradisjonell baskisk stil. I kveld venter «gourmet-middag» på hotellet.

Dag 5: I dag går vi i retning de vakre toppene av Iparla, langs spansk-fransk grense. Vi er nå i hjertet av det kjente vinområdet Navarra, og går gjennom de vakre, klassiske landsbyene i baskerland. Vi ankommer landsbyen Bidaray hvor vi spiser middag og overnatter.

Dag 6: Kort transport (ca 10 min) på morgenen til Zugarramurdi i Spania. Vi skal vandre i området på spansk side som er kjent for hekser, som i sin tid ble brent på bålet i hopetall. Vi når toppen av Atxuria (756m) og går så ned i dalen ved Grottes de Sar og tar buss videre til en av de vakreste baskiske landsbyene, Sarre. Her har prominente personer som Churchill, Pompidou og Victor Hugo også besøkt. Overnatting og middag på hotell et lite stykke utenfor Sarre.

Dag 7: Etter frokost går vi inn til den baskiske landsbyen Sarre. Benytt anledningen til å se den vakre kirken! Buss til kysten og fiskerlandsbyen St Juan hvor du kanskje har lyst på en dukkert i havet? Det blir tid til å bese seg litt i landsbyen før vi setter kurs mot Bilbao (ca 2,5 time). Lunsjboks inkludert som kan nytes i bussen. Innsjekk på vårt hotell nær gamlebyen i Bilbao. De som ønsker spaserer på etter- middagen langs elvebredden til det kjente Guggenheim-muséet hvor vi har guidet omvisning (engelsk/ inngangsbillett ikke inkludert). Det blir tid til en titt i museums-butikken før vi spaserer til gamlebyen og Plaza Nueva for noen herlige pinxtos (baskiske tapas) hvor vi foreslår at du prøver områdets fruktige hvitvin Tzakoli til!

Dag 8: Etter frokost på hotellet sjekker vi ut og lar bagasjen stå på hotellet mens vi har noen timer på egenhånd i Bilbao! Transport til flyplassen for hjemreise 16:55.

Mulighet for tilslutningsbilletter via Amsterdam fra andre flyplasser i Norge. Be om tilbud.

PRIS FOTTUR PYRENÉENE

Ingen kommentarer.

Leave a Reply